In De Media

|

Human / november 2020

Brainwash talks

In Brainwash Talks van Human buigen journalisten, schrijvers, wetenschappers, theatermakers en filosofen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu. Deze keer Fadua El Akchaoui over de noodzaak van activisme en rebellie.

NPO 2 / november 2020

Mondo

Fadua schuift aan bij Mondo, het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO. Ze bespreekt de IDFA documentaire Jungle van de regisseur Louise Mootz over het leven van jonge vrouwen in Parijs

Podcast serie / September 2020

Wraak

Radioserie NPO Radio 1 WRAAK. Een achtdelige fictionele serie over ambitie, macht en metoo, waar Fadua een rol in speelt.

NPO Radio 1 / Augustus 2020

Vanzelfsprekend

In Vanzelfsprekend (NPO Radio 1) bespreken en becommentariëren Fadua El Akchaoui en Nora Akachar actualiteiten en maatschappelijk relevante (al dan niet taboedoorbrekende) thema’s met ruimte voor humor en persoonlijke verhalen.

Podcast / Maart 2020

PODRETTEN

PODRETTEN is een podcast serie gemaakt door portretfotograaf Khalid Amakran, waarin hij deze aflevering het gesprek voorafgaand aan een portret van Fadua met de wereld deelt.

RTL 4 / september 2018

RTL Late Night

Fadua El Akchaoui en Kyra Bououargane praten Late Night presentator Twan Huys bij over de voorstelling Melk & Dadels.

Trouw / Mei 2018

Interview Melk & Dadels

Melk & Dadels wil een einde maken aan het wij-zij-denken. “Het is ook voor de ‘autochtone’ Nederlander een verrijking om een beeld te krijgen van deze kant van hun maatschappij”, zegt El Akchaoui. “Als je meer van elkaar weet, kom je nader tot elkaar.”

NRC.nl / Mei 2018

Interview Melk & Dadels

El Akchaoui: “Ik denk niet dat het per se met Marokkaans zijn te maken heeft, eerder met leven in een biculturele situatie. Je bent ‘de ander’ in een gemeenschap waardoor je tegen problemen aanloopt, je gaat dan oplossingen zoeken om daarmee om te gaan. Voor mij en vele anderen is dat zelfspot: als je om iets kunt lachen, neem je ook de kracht bij de ander weg om je te kunnen raken. Je hoeft hard niet altijd met hard te bevechten.”

NPO 1 / april 2018

De Nieuwe Maan

Actrices Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui & Fadua El Akchaoui en schrijver Tofik Dibi vertellen in NTR talkshow De Nieuwe Maan over Melk & Dadels.

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst