In De Media

|

Khalid & Sophie / 28 maart 2022

Interview Seef Spees

Ter promotie van ‘Seef Spees’ zat Fadua aan tafel bij Khalid & Sophie. ‘Seef Spees’ is een  programma met satirische en absurdistische sketches over ongemak(ken) in de samenleving waar Fadua het scenario voor schreef en de regie voor deed.

Dottie Dansi / 04 februari 2022

Podcast OWRU

Fadua schoof aan bij de podcast OWRU van Dottie Dansi om te praten over haar werk als theatermaker, schrijver, actrice én regisseur. Dotti Dansi is een show die de verhalen achter vertellers en creatievelingen belicht.

NRC / 26 mei 2021

Interview Wrak

“De voorstelling gaat over mij. Wrak is een coming-of-age-story, waarin ik aan de hand van de auto’s waarin ik ooit heb gereden, en die ik associeer met de mannen in mijn bestaan, een roadtrip maak door mijn leven. De lessen die ik heb geleerd zorgen ervoor dat ik de vrouw ben die ik nu ben. Als ik de cruciale momenten naloop, de goede en nare zaken, kom ik tot de conclusie dat ik op zoek ben naar een noodzakelijk stukje zelfliefde.”

NPO Radio 1 / 24 mei 2021

Kunststof

Samen met Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef, is Fadua te gast bij Jellie Brouwer in Kunststof Maandag. Ze vertelt uitgebreid over WRAK. De uitzending was te horen op Radio 1 en te zien op NPO 2 Extra.

De volkskrant / 20 mei 2021

Interview Wrak

El Akchaoui: “Voor mij zit er ook iets hoopvols in een wrak. Vroeger ging ik weleens met mijn vader naar de schroothoop in ons dorp. Hij zag dat als een heel mooie plek, als een soort orgaanfabriek waar hij organen kon vinden om zijn auto nieuw leven in te blazen. Ik geloof wel in zijn filosofie: al ben je helemaal kapot, er zit altijd nog iets bruikbaars in je. Die hoop heb ik in het leven. En ik ben niet meer bang voor nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen, nieuwe mensen, nieuwe plekken.”

NPO 2 / maart 2021

On Stage

Wekelijks programma gepresenteerd door Nadia Moussaid. Dit keer met hoofdgast Soundos El Ahmadi die makers meebrengt die, net als zij, voor zichzelf een plek hebben veroverd. Fadua laat op haar verzoek een fragment horen uit haar nieuwe solovoorstelling WRAK, die op 28 mei 2021 te zien is op NPO3.

Podcast / december 2020

De Makers Podcast

Dé podcast voor makers, artiesten en liefhebbers. In elke aflevering bevraagt Dide Vonk hoe andere makers dat doen: Leven & Ondernemen in Kunst & Cultuur. Dide en Fadua hebben het over vallen en opstaan, doorzettingsvermogen, door je angsten en onzekerheden heen werken, hoe je feedback verwerkt zonder je authenticiteit te verliezen, en meer! 

Human / november 2020

Brainwash talks

In Brainwash Talks van Human buigen journalisten, schrijvers, wetenschappers, theatermakers en filosofen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu. Deze keer Fadua El Akchaoui over de noodzaak van activisme en rebellie.

NPO 2 / november 2020

Mondo

Fadua schuift aan bij Mondo, het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO. Ze bespreekt de IDFA documentaire Jungle van de regisseur Louise Mootz over het leven van jonge vrouwen in Parijs

Podcast serie / September 2020

Wraak

Radioserie NPO Radio 1 WRAAK. Een achtdelige fictionele serie over ambitie, macht en metoo, waar Fadua een rol in speelt.

NPO Radio 1 / Augustus 2020

Vanzelfsprekend

In Vanzelfsprekend (NPO Radio 1) bespreken en becommentariëren Fadua El Akchaoui en Nora Akachar actualiteiten en maatschappelijk relevante (al dan niet taboedoorbrekende) thema’s met ruimte voor humor en persoonlijke verhalen.

Podcast / Maart 2020

PODRETTEN

PODRETTEN is een podcast serie gemaakt door portretfotograaf Khalid Amakran, waarin hij deze aflevering het gesprek voorafgaand aan een portret van Fadua met de wereld deelt.

RTL 4 / september 2018

RTL Late Night

Fadua El Akchaoui en Kyra Bououargane praten Late Night presentator Twan Huys bij over de voorstelling Melk & Dadels.

Trouw / Mei 2018

Interview Melk & Dadels

Melk & Dadels wil een einde maken aan het wij-zij-denken. “Het is ook voor de ‘autochtone’ Nederlander een verrijking om een beeld te krijgen van deze kant van hun maatschappij”, zegt El Akchaoui. “Als je meer van elkaar weet, kom je nader tot elkaar.”

NRC.nl / Mei 2018

Interview Melk & Dadels

El Akchaoui: “Ik denk niet dat het per se met Marokkaans zijn te maken heeft, eerder met leven in een biculturele situatie. Je bent ‘de ander’ in een gemeenschap waardoor je tegen problemen aanloopt, je gaat dan oplossingen zoeken om daarmee om te gaan. Voor mij en vele anderen is dat zelfspot: als je om iets kunt lachen, neem je ook de kracht bij de ander weg om je te kunnen raken. Je hoeft hard niet altijd met hard te bevechten.”

NPO 1 / april 2018

De Nieuwe Maan

Actrices Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui & Fadua El Akchaoui en schrijver Tofik Dibi vertellen in NTR talkshow De Nieuwe Maan over Melk & Dadels.

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst