Voor wereldverbeteraars, dwarsliggers en onruststokers

Bange Rebel

|

Een theatrale zoektocht naar de activist in jezelf!

Rebellen, wereldverbeteraars, dwarsliggers en onruststokers verzamel je! De tijd is daar. Zet je schrap. Sluit je aan. Dompel je onder in dit unieke theaterstuk. BANGE REBEL ging op 25 september 2020 in première in Theater Zuidplein en op tournee t/m november 2020.

BANGE REBEL neemt je mee in de gedachten van Fadua en haar blik op de samenleving van nu. Tussendoor belanden we in de achtertuin van het ouderlijk huis waar Fadua is opgegroeid. Een verwaarloosde tuin waar ze grote veldslagen met haar broer en zusje naspeelt. En er al vrij snel achter komt wat het je werkelijk kost om op te komen voor je mening. Spelend en rennend tussen de waslijnen door wordt ze op de proef gesteld en ontdekt ze de activist in haar zelf.

Vol energie en met humor kijkt Fadua kritisch om zich heen, maar vooral ook naar zichzelf. Wat is deze wereld ons waard en wat is er nodig om in opstand te komen? Hoe activistisch is zij zelf eigenlijk? En hoe activistisch ben jij? Fadua laat deze avond haar stem luid en duidelijk horen en maakt daarbij ook plaats voor nieuwe (Rotterdamse) makers.

Bange Rebel speelde in seizoen 2020-2021 en ging op 25 september in premiere in theater Zuidplein.

Fadua El Akchaoui is maker bij Lab-Z, de leer/werkplaats van Theater Zuidplein. Ze is bekend van o.a. de succesvoorstelling Melk & Dadels en maakte en speelde samen met Nasrdin Dchar Mabrouk onder de vleugels van Stage-Z, het producerende huis van Theater Zuidplein.

Bange Rebel

#LabZ #theaterzuidplein #productieplaats #BANGEREBEL #nextgeneration #theatermaker #theatervanNU #roffa

Credits

Concept, tekst & spel: Fadua El Akchaoui
Spel/regie coach: Chokri Ben Chikha
Schrijfcoach: Rik van den Bos
Dramaturgie: Katja Hieminga & Yahmani Blackman
Producent: LAB-Z
Beeld: Fleur Beerthuis

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst