Nasrdin Dchar / Fadua El Akchaoui

Mabrouk

|

Mabrouk viert een halve eeuw Marokkaanse migratie! Een uitbundige samensmelting van theater en live muziek door het Amsterdams Andalusisch Orkest. Mabrouk was te zien in 2019.

Mabrouk staat in het teken van ontmoeten. Geniet met elkaar van verhalen, smaken, geuren en prachtige geluiden. Centraal op deze vreugdevolle avond staat de voorstelling van theatermakers Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui in de grote zaal. Ze dansen en zingen, vertellen verhalen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat. Samen met het publiek bouwen Nasrdin en Fadua een feestje.

50 jaar Marokkaanse arbeidsmigratie

14 Mei 2019 was het precies een halve eeuw geleden dat Nederland en Marokko een verdrag tekenden waarin de Marokkaanse arbeidsmigratie naar Nederland officieel werd geregeld. Met Mabrouk vragen Dchar, El Akchaoui en het producerende huis van Theater Zuidplein aandacht voor deze mijlpaal. 

"Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop."

Credits

Concept, tekst & spel: Nasrdin Dchar, Fadua El Akchaoui
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Visuals: Bouba Dola
Eindregie: Floris van Delft
Producent: Stage-Z
Beeld: Fleur Beerthuis
Scene foto’s: Khalid Amakran

 

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst