Iris Hogendoorn

mijn kleine grote broer

|

Komische serie over de onzekere puber Fien tijdens haar eerste jaar op de middelbare school. Fadua is in vier afleveringen te zien in de rol van Mounia.

De 12-jarige Fien groeit op met haar verstandelijk gehandicapte broer en daar heeft ze het soms best moeilijk mee. Haar hele leven draait namelijk alleen maar om haar broer Luuk (Nick Golterman). Nu ze afscheid neemt van groep acht en overstapt naar de brugklas, lijkt dat haar een goed moment voor een nieuwe start. Een nieuw leven, zonder Luuk! De achtdelige serie Mijn kleine grote broer is te zien vanaf zondag 24 januari 2022 op NPO Zapp.

Thuis staat alles in het teken van haar zorg-intensieve broer, maar op haar nieuwe school hoeft toch eigenlijk niemand te weten dat hij bestaat? Wanneer Fien op haar eerste schooldag gevraagd wordt of ze nog broers of zussen heeft neemt ze een resoluut besluit; op school is ze enig kind. Om dat voor elkaar te krijgen moet ze haar leven thuis geheimhouden. In de serie Mijn kleine grote broer probeert Fien haar nieuwe leven vorm te geven, waarbij ze al snel ontdekt dat leven in twee gescheiden werelden een bijna onmogelijke opgave is.  

Mijn kleine grote broer wordt geproduceerd door NewBe (bekend van o.a. Misfit, De Grote Slijmfilm en Creator Camp) in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Iris Hogendoorn en het scenario is geschreven door Liesbeth Strik.

Credits

Scenario: Liesbeth Strik

Cast: Sharai Troostwijk, Nick Golterman, Michiel Kerbosch, Jennifer Evenhuis, Kees Boot, Roosmarijn van der Hoek, en Jesse La Fontaine.

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst