Fadua El Akchaoui, ROSE Stories & Toneelgroep Oostpool

Wrak

|

Fadua El Akchaoui neemt je in haar solovoorstelling WRAK mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven. Via auto’s, klootzakken en onzekerheden gaat ze op zoek naar zichzelf. Deze humoristische ‘coming-of-age’ is onder regie van Daria Bukvić.

de Volkskrant ★★★★ “Vol vaart wisselt de voorstelling lichte, mooi gedetailleerde episoden af met zwaardere, aangrijpende – die ontroeren, maar nooit sentimenteel zijn.”

NRC ★★★★ “De twintig jaar dat ze nu autorijdt, zijn bepaald geen schadevrije jaren geweest. Dat El Akchaoui het publiek daar zo genereus deelgenoot van maakt, is ronduit moedig.”

Theaterkrant “El Akchaoui is even energiek als overtuigend in deze solovoorstelling, die een persoonlijke familiegeschiedenis voor iedereen herkenbaar maakt”

Deze doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig – weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In diverse flashbacks belandt ze onder andere in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko, waarbij verdwalen een zekerheid is. En wat te denken van die foute groene pooierbak waar haar eerste vriendje mee kwam aanrijden? Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

Fadua El Akchaoui: “Mijn leven is ook een roadtrip en het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Ik studeerde economie, werd vervolgens docent maatschappijleer op het mbo en nu sta ik op het toneel. Ik hou van het spelen voor publiek. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Alsof ik in dat publiek mijn lotgenoten heb gevonden waar ik alles mee kan delen. Dat gevoel is verslavend.”

WRAK was op 28 mei 2021 te zien bij de NPO en speelde van oktober t/m november 2021 in het theater.

ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
WRAK wordt geproduceerd door ROSE stories en Toneelgroep Oostpool. Na de succesvolle samenwerking met Melk & Dadels is Fadua een van de vaste makers van ROSE stories geworden. De regie is in handen van Daria Bukvić. Zij is per juni 2021 artistiek leider van Toneelgroep Oostpool.

Credits

Tekst & Spel: Fadua El Akchaoui
Regie: Daria Bukvić
Tekstoach: Rik van den Bos
Vormgeving & Kostuum: Dymph Boss
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Sound design: Jelle Hoekstra
Techniek: Marco Steenks
Productie: Janneke den Engelsen
Producent: ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
Zakelijke leiding & verkoop: Nasim Miradi
Marketing: Dieke van der Spek
Fotografie: Casper Koster

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst