Fadua El Akchaoui, ROSE Stories & Toneelgroep Oostpool

Wrak

|

Fadua El Akchaoui neemt je in haar solovoorstelling WRAK mee op een roadtrip door haar waanzinnige leven. Via auto’s, klootzakken en onzekerheden gaat ze op zoek naar zichzelf. Deze humoristische ‘coming-of-age’, onder regie van Daria Bukvić, gaat op 22 mei 2021 in première in Theater Zuidplein, Rotterdam en daarna op tournee. In verband met de huidige Corona maatregelen is de kaartverkoop in de meeste theaters nog niet gestart. Op 28 mei is WRAK te zien op NPO3.

Deze doortastende vrouw – van laten we zeggen ergens in de dertig – weet als geen ander dat humor en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In diverse flashbacks belandt ze onder andere in de grijze Opel Record van haar vader op weg naar Marokko, waarbij verdwalen een zekerheid is. En wat te denken van die foute groene pooierbak waar haar eerste vriendje mee kwam aanrijden? Via de auto’s, klootzakken en onzekerheden in haar leven zoekt El Akchaoui in WRAK naar zichzelf en een noodzakelijk stukje zelfliefde. Ze realiseert zich dat ze eigenlijk nog maar heel kort de regie heeft over haar leven. Pas sinds een jaar of tien voelt ze zich de strijder die ze nu is. Het is een lange weg van wrak naar warrior, maar we komen er wel.

Fadua El Akchaoui: “Mijn leven is ook een roadtrip en het is elke keer weer een verrassing waar ik uitkom. Ik studeerde economie, werd vervolgens docent maatschappijleer op het mbo en nu sta ik op het toneel. Ik hou van het spelen voor publiek. Tijdens de voorstelling lijkt het alsof de tijd even stilstaat. Alsof ik in dat publiek mijn lotgenoten heb gevonden waar ik alles mee kan delen. Dat gevoel is verslavend.”

ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
WRAK wordt geproduceerd door ROSE stories en Toneelgroep Oostpool. Na de succesvolle samenwerking met Melk & Dadels is Fadua een van de vaste makers van ROSE stories geworden. De regie is in handen van Daria Bukvić. Zij is momenteel een van de vaste makers en interim artistiek leiders van Toneelgroep Oostpool.

Credits

Tekst & Spel: Fadua El Akchaoui
Regie: Daria Bukvić
Tekstoach: Rik van den Bos
Vormgeving & Kostuum: Dymph Boss 
Producent: ROSE stories & Toneelgroep Oostpool
Marketing: Dieke van der Spek
Fotografie: Casper Koster

Speellijst

18/5

19/5

20/5

25/5

Theater Zuidplein, Rotterdam

20:00 Try-out.

27/5

Theater Zuidplein, Rotterdam

20:00 Premiere.

28/5

NPO 3, BNNVARA

23:00

9/6

Theater aan het Vrijthof, Maastricht

22/6

Theater Bellevue, Amsterdam

23/6

Theater Bellevue, Amsterdam

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst