Daria Bukvić en Fadua El Akchaoui

zina

|

Fadua schreef samen met Willem Bosch, Dunya Khayame, en Manju Reijmer de scenario’s voor de serie ZINA.

ZINA is een vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen.

In Zina maken we kennis met Amal (Soumaya Ahouaoui) en haar vriendinnen  Lamya (Asma El Mouden), Sofia (Jouman Fattal), Nisrine (Dunya Khayame) en zus Samira (Sofia Yousfi). Amal is een Marokkaans-Nederlandse vrouw die haar leven op de rit heeft. Ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met Younes, type ideale schoonzoon. Juist dat doet haar twijfelen aan alle verwachtingen die haar door anderen en door zichzelf worden opgelegd. Ze heeft bijna alle hokjes op haar lijstje afgevinkt. Maar is ze gelukkig?

De achtdelige dramaserie is een nieuw verhaal over vijf Marokkaans-Nederlandse vriendinnen, bedacht door onder andere creative producer Daria Bukvić en Fadua. De scenario’s zijn geschreven door Willem Bosch, Dunya Khayame, Fadua en Manju Reijmer.

Er komen persoonlijke dilemma’s aan bod waar veel vrouwen zich in zullen herkennen. De regie ligt in handen van Michael Middelkoop en de serie is geproduceerd door MediaLane in opdracht van KRO-NCRV.  

Credits

Scenario: Willem Bosch, Dunya Khayame, Fadua El Akchaoui en Manju Reijmer

Cast: Soumaya Ahouaoui, Asma El Mouden, Jouman Fattal, Dunya Khayame en Sofia Yousfi. 

WRAK

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom WRAK, de nieuwste voorstelling van Fadua.

 

Meld je nu aan voor de mailinglijst